Masser af gode film ligger klar i Filmbanken

Materialet rummer mange film fra DR, Danida og UNICEF Danmark, som alle er lavet specielt til årets U-landskalender. Filmene indgår i undervisningen, men I kan også bruge dem i jeres pauser til at give ekstra perspektiv. Filmene vil ligge klar omkring 1. oktober, hvor websitet med årets materialer åbner – samtidig med at klassesættene sendes ud.

I filmene kommer eleverne til at opleve mange sider af Etiopien tæt på. De er med i de ugæstfri ørkenområder, med inde i skolen, ude i naturen flere steder, de møder etiopiske børn og kommer rundt i hovedstaden Addis Ababa.

Nogle af filmene passer som optakt til bestemte opgaver, nogle kan eleverne selv se, og mange af dem er rigtigt gode som ”pausefilm” til f.eks. spisepauserne.

Der er også tutorials – korte instruktionsfilm til de to web-værktøjer, hvor eleverne producerer fotohistorier eller en digital lågekalender om Bangladesh. På den måde er det nemt at introducere eleverne til arbejdet.

Film fra DR

På grund af Corona-epidemien er det i år endnu ikke endeligt fastlagt, hvordan DR's film til Børnenes U-landskalender ender med at blive. DR arbjeder lige nu på flere muligheder.

Film fra Danida

Danidas hold, der rejste til Etiopien med forfatter, fotograf og undervisningskonsulent, optog samtidig en række små film, der direkte udfolder bestemte tematikker i undervisningsmaterialet. Desuden fortæller Sandra Schwartz undervejs på rejsen om hendes tanker med bogen ’Ørkenpigen’. Andre film sætter rammen for de tre hovedtemaer, eleverne kan arbejde med i U-landskalenderens web-værktøjer til at producere fotohistorier og den interaktive ”Børnenes Egen U-landskalender”.