Abreham kan godt lide at hjælpe sin mor med at lave mad

12-årige Abreham bor i Etiopiens hovedstad Addis Ababa. Han bor i et lille hus sammen med sin mor, sine fire brødre, sin tvillingebror og hans to søstre.

Familiens hus er ikke ret stort, derfor har Abreham ikke sit eget værelse. Heldigvis kan han rigtig godt lide familiens stue, som er malet i grøn, lyserød og har en stor blød i sofa. I hans fritid kan han godt lide at være i stuen, hvor han tit læser, tegner og ser fjernsyn.

Abreham har lige gennemført 8. Klasse. I hans skole bliver eleverne undervist på amharic, der er det sprog, som de taler i Etiopien. Han kan bedst lide matematik, fordi han synes, at det er udfordrende og svært.

Fodbold, tegninger, dans og musik

I sin fritid er Abreham både aktiv og kreativ. Han ses tit med sin ven Alazar efter skole. De to drenge kan godt lide at spille fodbold sammen i gården.

Han kan også rigtig godt lide at bevæge kroppen. Der er rigtig mange i Etiopien, som danser, og hver region har sin egen traditionelle dans. Abreham kan danse mange af de forskellige danse, fordi han er en del af en dansegruppe. Det er også den etiopiske danser Abiyot, der er hans største idol.

Når han har fri derhjemme, så kan han godt lide at sidde i familiens sofa og tegne og høre musik. Lige nu er hans yndlings musik to etiopiske musikere som hedder Yared Negu og Bisrate Surafel.

Abreham kan godt lide at hjælpe i køkkenet

Hjemme hos Abreham er de mange om at hjælpe til med opgaverne, fordi han har syv søskende. Abreham hjælper sin mor med at vaske op, lave mad og gøre rent i huset, Han får ingen lommepenge for at hjælpe til.

Når hans mor Zebinder går i køkkenet, så kan han også godt lide at hjælpe hende. De laver tit Wot, som er en etiopisk gryderet med karry og nogle gange kylling.

 

Sådan bruger Abreham sin dag

Videre