Tag med ud i den stenede ørken. Her lever Afar-folket. De bor i telte og har kameler og geder. Børnene har mange pligter, men de kan også lide at lege.

I Etiopien er der både bjerge, ørken og store søer. Der er mange spændende dyr. Flodheste, krokodiller, bavianer, pelikaner og mange flere.

I Etiopien er nogle muslimer, men de fleste er kristne. Opdag de gamle, mystiske kirker. Kom med til kæmpe-fest. Og hør om Moses og Pagtens Ark.

Lær at tælle til 10 på amharisk. Det sprog kan de fleste i Etiopien. Du kan også være med på en dag for en skolepige på landet. Eller høre om årets bog.

Der er fuld fart på i Addis Ababa. Det er Etiopiens hovedstad. Kom med i børne-cirkus og på Afrikas største marked – eller hvad med lidt at spise?

Sådan hjælper kalenderen: Uddannelse er en superkraft, som alle børn har ret til

Afar-ørkenen i Etiopien er et af de varmeste steder at bo i hele verden. Her er sand og sten så langt, man kan se, og familierne bor i telte.

Mange af børnene bruger hele dagen på at hjælpe deres mor og far, og derfor kommer mange børn ikke i skole. Drengene hjælper med at passe familiens geder og kameler. Pigerne går hver dag mange kilometer for at hente vand.

Med pengene fra Børnenes U-landskalender hjælper UNICEF Danmark mere end 70.000 af de børn. De får hjælp til at komme i skole og gøre skolen færdig. For uddannelse er en af de bedste superkræfter, børn kan få.

 

Prøv spillet: Pak en skolekasse!

UNICEF hjælper børn i hele verden på mange forskellige måder. Nogle steder er der ikke engang en skole. Så kan UNICEF sende dem en helt særlig kasse. Kassen rummer alt til at lave skole for en klasse med 40 børn. Derfor kalder de den for 'School-in-a-box'.

Vil du hjælpe med at pakke skole-kasser? I spillet har skolerne brug for lidt forskellige ting. Du skal trække og slippe tingene for at pakke dem i kassen.

Start spillet