Selam har ansvar for at brygge kaffe

11-årige Selam bor i Etiopiens hovedstad Addis Ababa sammen med sine forældre og fire søskende. I familiens hus er det stuen, som er Selams yndlingsrum, fordi hun godt kan lide farverne på væggen. 

Hun har ikke sit eget værelse, derfor bruger hun blandt andet også familiens stue til at høre musik, se fjernsyn og lave lektier. 

Kaffe er noget særligt i Etiopien

Ifølge et sagn, så er de første kaffebønner fundet i det sydlige Etiopien af en dreng, som passede på familiens geder. Derfor er kaffe vigtigt i Etiopien, og man drikker det på en helt særlig måde. I Selams familie, er det hendes ansvar at lave kaffe i en lille kande over varmede kul. I Etiopien holder man kaffecermoni og drikker tre kopper små kaffe, som er brygget på de samme bønner. 

Selam har også til opgave at hjælpe sin mor der går hjemme med at gøre rent og vaske op. Spørger man hende, så kan hun bedre lide at vaske op end at lave kaffe. 

Matematik er Selams yndlingsfag 

Hver dag følges Selam i skole med sin nabo. Skolen ligger ikke så langt fra hendes hus, så de går derhen sammen. Selam går i 6. klasse, og hendes yndlingsfag er matematik, fordi hun godt kan lide at lave regnestykker, og fordi hun også synes, at det er svært nogle gange. 

I frikvarteret leger hun med sin veninde Mebrate. De to piger kan godt lide at spille skak, fordi det både er sjovt og lidt svært. Det spil har du måske også derhjemme eller i fritidsordningen, så kan du prøve, om du ligesom Selam og Mebrate også kan spille skak.

 

Sådan bruger Selam sin dag

Videre