Zerubabel slapper af med computerspil

10-årige Zerubabel går i 5. Klasse. Han bor sammen med sine forældre og sin bror Ofija i Etiopiens hovedstad Addis Ababa. Familien har et stort hus med et blikhegn omkring. Både Zerubabel og hans bor har deres eget værelse.

I Zerubabels stue har familien både en computer og et stort fjernsyn. Når Zerubabel kommer hjem fra skole, så kan han rigtig godt lide at slappe af nogle timer med at se fjernsyn eller spille computer.

En anden ting, som han bliver rigtig glad af, er at danse. Han er med i en dansetrup, hvor de danser forskellige traditionelle danse fra Etiopien. Hans yndlings musik kommer fra den region af Etiopien, som han bor i. Det er nemlig Jambo Jote, som laver traditionelt Oromia musik, som han elsker at sætte på og danse til.

Det er helt ok at lave pligter i hjemmet

Der er ikke nogen lommepenge at hente for Zerubabel. Alligevel synes han, at det er helt ok at hjælpe sin mor sin mor med, at deres hus ser pænt ud.

Hans største tjans i huset er at tage opvasken, når de hans mor har lavet mad og de har spist. Men nogle gange hjælper han også med andre ting, fordi Zerubabel kan rigtig godt lide at hjælpe sin mor.

Natur er meget spændende

Zarubabel kan også godt lide at gå i skole. Der er ikke særlig langt fra hans hjem til skolen, derfor går han hver dag til skole sammen med sin bror Ofija.

I skolen har han blandt andet amharic, der er det sprog, som de taler i Etiopien. Men hans yndlingsfag er natur/ teknologi, fordi han synes, at naturen er meget spændende. 

Sådan bruger Zerubabel sin dag

Videre