Få et gratis skolebesøg fra UNICEF Danmark og Spejderne

Kunne du tænke dig at få en gratis workshop til eleverne ude på din skole? UNICEF Danmark inviterer i samarbejde med Spejderne til to sjove og aktive lektioner med Etiopien som tema.

I oktober til december tilbyder de hele 125 gratis workshops.

NB: Du skal ansøge på linket nedenfor inden 19. juni.

Det gratis besøg på din skole er en aktiv workshop på to lektioner, der henter inspiration fra både Etiopien og fra en af tematikkerne i UNICEF Danmarks U-landskalenderprojekt, der skal hjælpe børnene i den etiopiske Afar-ørken:

Tilmeld jer her hos UNICEF Danmark

 

Eleverne kommer på en lille rejse, der handler om selv at blive en hverdagshelt. De skal finde deres eget helte-kryptonit, som de kan bruge i hverdagen, men de skal også redde skolen fra kaffetørstige lærere ved at finde den magiske kaffebønne. 

Frivillige spejdere har fået træning

Skolebesøgene er gjort mulige takket vare et samarbejde mellem UNICEF Danmark og Spejderne.

Workshoppen er gratis for skolen og bliver ledet af frivillige spejdere, der arbejder ud fra spejdernes ’ung til yngre’-princip. De har modtaget træning i at formidle til børn og fået kendskab til rettighedsbaseret undervisning.

Workshoppen udfordrer eleverne gennem aktiviteter og dialogisk undervisning, der giver eleverne udsyn og indblik, så de både bliver klogere på årets land og får træning i at være en hverdagshelt.

Husk: Sidste frist er 15. juni

Forhåndstilmeldingen åbner 1. maj 2020 og lukker 19. juni 2020.  Er der mere end 125 skoler, som forhåndstilmelder sig, trækker UNICEF Danmark lod blandt de tilmeldte skoler.

Det praktiske:

  • Det er en forudsætning, at skolen har bestilt klassesæt og vil gennemføre en periode med undervisningsmaterialet til dette års U-landskalender.
  • Skoleworkshoppen varer to lektioner.
  • Eleverne skal være forberedt på, at det er en aktiv workshop, hvor de skal løse forskellige opgaver undervejs. 
  • Aktiviteterne er målrettet 0.-5. klasse.
  • UNICEF Danmark opfordrer til, at I tilmelder op til tre klasser samlet til jeres workshop.
  • Det er muligt at ønske et cirka-tidspunkt for skoleworkshoppen. Vi bestræber os på at få puslespillet til at gå op, men kan ikke love, at alle får besøg lige i den ønskede periode. 
  • Skolens kontaktperson får besked senest 1. juli 2020. Hvis din skole er blandt de heldige, får I yderligere information pr. mail, når skoleworkshoppen nærmer sig. 

 

Tilmeld jer her hos UNICEF Danmark

 

Billede 6 1200Px

Tvillingerne Musa og Fatuma på 7 år på deres første skoledag. Foto: 2018/UNICEF/Martha Tadesse